Príbeh

   Hra Skylanders je voľne inšpirovaná príbehmi legendárneho draka Spyra, ktorý sa v nej taktiež objavuje. Skylanders sú videohrou, ktorej neoddeliteľnou súčasťou sú akčné figúrky. Figúrky hrdinov, ktorí ochraňujú svoju zem Skylands, spolupracujú s hrou prostredníctvom "Portálu". Tento portál načíta informácie uložené na čipe figúrky a zobrazí ich v hre.

     V októbri 2011 bola spoločnosťami Activision a Toys For Bob vydaná hra Skylanders Spyro’s Adventures.Hra vyšla pre platformy PC, PS3, Xbox, Wii a Nintendo 3DS. Po celosvetovom úspechu a stále vzrastajúcou obľubou hry vyšlo v októbri 2012 pokračovanie s názvom Skylanders Giants, tentokrát iba pre konzoly PS3, Xbox, Wii a Nintendo 3DS.

     Tento rok bolo vydané tretieho pokračovanie s názvom Skylanders Swap Force. Hra vyšla v októbri 2013 a naďalej rozvíja svet Skylands ako aj možnosti hracích figúrok samotných. Pridáva možnosť kombinovať schopnosti herných charakterov prostredníctvom fyzickej obmeny dolnej respektíve hornej časti hernej figúrky. Hra vyšla na platformy PS3,PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii , Wii-U a Nintendo 3DS

     Od vydania prvej hry sa celosvetovo predalo viac ako 100 miliónov kusov hračiek, čo na tržbách znamenalo viac ako jednu miliardu dolárov za rok 2012.